Een grote plant in huis?

Een grote plant in huis? Wij vertellen je wat wel en niet kan!

Ben je op zoek naar een opvallende toevoeging aan je interieur en heb je voldoende ruimte, overweeg dan eens een grotere plant in de woonkamer. Dit zorgt niet alleen voor een flinke dosis groen in de ruimte, maar ook voor een prachtige eyecatcher en een gevoel van vakantie in huis. Bovendien zijn een aantal grote planten op stam prima geschikt voor een binnenklimaat. Lees snel verder welke dat zijn! 

 

Een grote plant op stam in huis kan een echte aanwinst zijn, maar het vergt wel wat extra zorg en aandacht om deze goed te laten groeien in een pot. Normaal gesproken heeft zo’n plant veel ruimte en voedingsstoffen nodig om te groeien, dus het is belangrijk om de juiste pot, grond en verzorging te kiezen. De voordelen zijn echter groot: de grote groene bladeren absorberen geluid, zorgen voor een gezonde lucht en geven een gevoel van beschutting. 

 

Ficus Lyrata 

Een van de populairste plant van dit moment is de Ficus Lyrata (op stam). Deze plant houdt wel van een beetje water. Zorg ervoor dat zeker in de zomer de grond altijd licht vochtig blijft! Het beste meet je dit met een watermeter. De standplaats in huis van deze grote vriend is belangrijk! Zet hem op een plek waar hij veel licht vangt, het liefst voor een raam. 

 

Pachira 

De Pachira Aquatica is ook een mooie aanwinst voor in huis! Deze plant is ook bekend als de “Money Tree” (geldboom). Dit heeft hij te danken aan zijn bladeren. In het Verre Oosten wordt er geloofd dat de bladeren geld kunnen vangen. Leuke tip voor een housewarming of verjaardagscadeau. Een perfecte plek in huis is een plek met (half) schaduw. Geef deze plant pas water als de grond wat droog is. Maar let op, hij heeft het liefst eens in de drie weken een flinke plens water dan wekelijks een klein beetje. 

 

Musa

De Musa is beter bekend als de Bananenplant. Een prachtige plant met grote bladeren. Door dat hij zo gek is op zonlicht drinkt hij veel water. Zorg er daarom voor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant geleidelijk dichter bij het raam. Dit is nodig omdat de plant wordt opgekweekt onder gefilterd licht. Te veel direct zonlicht kan verbranding van het blad veroorzaken. 

 

De olijfboom

Wie is er niet gek op!? Die prachtige grijsgroene blaadjes passen helemaal in de trend van de vergrijsde kleuren. Maar, de vraag die we vaak krijgen: kan hij binnenshuis overleven? De olijf is een echte zonaanbidder en zou daarom ook liever “thuis blijven” in Griekenland of Italië. Je maakt hem daarom ook echt niet blij met de droge verwarmingslucht en zeker niet met tocht. Daarmee is het binnenklimaat niet ideaal.