Een must: planten in je slaapkamer!

Een must: planten in je slaapkamer!

Naast een goed matras en fijn kussen, kunnen ook planten bijdragen aan een betere nachtrust.

Dat planten goed voor je zijn weten we inmiddels. Het is dus aan te raden dat je planten neerzet op een plek waar je gemiddeld een derde van de dag doorbrengt. Planten zorgen namelijk voor extra zuurstof, zelfs als ze in de nacht zuurstof gebruiken. Planten zorgen voor een verhoging van de vochtigheidsgraad. Verwarmingstoestellen maken de lucht droog, waardoor men irritaties van de luchtwegen kan krijgen…Door een wat hoger vochtgehalte is er minder kans op luchtweginfecties of irritaties van de luchtwegen.

Planten in de slaapkamer zijn goed voor je nachtrust; ze stralen rust en kalmte uit.
Dagelijkse werkdruk en stress zorgen voor veel spanning gedurende de dag. Planten hebben de gave om stress te verlagen en ontspannend te werken. Ze kunnen dus zorgen voor een betere nachtrust. Haal daarom de natuur naar je slaapkamer en laat de planten je helpen te ontspannen en goed in slaap te vallen.

Ook is bewezen uit onderzoek dat kamerplanten kalmeren. Het is helaas nog te weinig bekend dat planten een positief effect hebben op gezondheid, slaap en luchtkwaliteit.

Een volwassen persoon gebruikt zo’n 190 liter zuurstof tijdens het slapen? Een groene zuurstofbom in de slaapkamer kan dus zeker geen kwaad!

Kom langs en wij adviseren je!
Naast het feit dat planten er in huis erg mooi en gezellig uit zien, is het dus ook nog eens goed voor je gezondheid. Kom langs in onze winkel en onze medewerkers adviseren je graag over welke planten het best passen in jou slaapkamer.

 

This post is also available in: Engels