Smaak van Deventer
Smaak van Deventer
De Smaak van Deventer is hét culinaire event van Deventer. Een meerdaags event op heilige grond waar de beste restaurateurs, traiteurs, wijnspecialisten en smaakmakers uit gemeente Deventer alles uit de kast halen.
De decoratie
De uitdaging is het middenstuk van de kerk, waar normaal tweehonderd stoelen voor de kerkdienst staan, pronken nu ficusbomen en is de preekstoel weg gewerkt achter groene planten. Dit jaar hebben we er voor gekozen om de kerk te decoreren met 2 grote bronzen vazen gevuld met takken met kleurige bessen! In deze vaas staat een ledlamp die een paarse gloed brengt over het fraaie bloemstuk. Waardoor het een nog imposanter stuk wordt. De tafels op de dansvloer zijn gedecoreerd met vaasjes met gekleurde bloemen.
Restaurateurs
Ook dit jaar mochten we weer een aantal restaurateurs helpen met het aankleden van hun stand. In de stand van The Lemon Tree staan onze honderd jaar oude laurierbomen di e vol hangen met citroenen en kaarsjes. Op de (sta)tafels staan gouden vaasjes met gele orchideeën. Bij het tropische concept van Loev hebben we twee grote vazen gevuld met tropische bloemen zoals de paradijsvogelbloem en op de tafels stoere vaasjes met paarse Vanda’s. Zus bar & kitchen heeft dit jaar voor neutrale kleuren gekozen. De bruine statafels in combinatie met de beige vaasjes en een subtiel grasje maakt het tot een rustig geheel.
In de krant
“Zintuigen laten verleiden door heerlijke gerechtjes en wijnen tijdens De Smaak van Deventer is niet moeilijk. Maar om van de grote Lebuinuskerk een sfeervolle foodhal te maken, moet je van goede huize komen. Hoe krijgt Deventenaar Bastiaan Hutten dat al vijf jaar voor elkaar?” – De Stentor