TEFAF Maastricht 2024
Haringparty Deventer 2023
ten kate deventer op locatie Teleon
Haringparty Deventer 2023
ten kate deventer op locatie Teleon
Mauritshuis 200 jaar ten kate deventer
IJssel Restaurant X Lemon TreeThe Lemon Tree X IJsselrestaurant
TEFAF Maastricht 2024

TEFAF Maastricht 2023

TEFAF Maastricht 2023

TEFAF Maastricht als vanouds weer in maart, na COVID.

Vanaf vorig jaar december wisselen ontwerpen, tekeningen en proefopstellingen in snel tempo elkaar af. Net zolang totdat het ultieme “Wauw-effect” wordt gecreëerd. Wanneer eind januari een definitieve go op het ontwerp wordt gegeven, kan de voorbereiding starten.

Eerst starten we “thuis” in Deventer met het maken van de juiste basis en ondergronden voor het ontwerp. Gevolgd door het spuiten van de zuilen en potten in de juiste kleuren en het bestellen van de juiste aantallen bloemen. Maar ook wordt de personele bezetting gemaakt voor 2-weken TEFAF, waarbij het gehele team, dat op piekmomenten dit jaar uit 12 personen bestaat, verblijft in een hotel in Maastricht.

Ruim 1,5 week voor de opening reist het eerste team af naar Maastricht waar de voorbereidingen in onze tijdelijke binderij en op de beurs vloer worden voortgezet. De laatste dagen voor de opening is ons team op volle sterkte om ook dit jaar de monsterklus weer te klaren. Wolken van gipskruid met bij de entree een heus floraal kunstwerk van wel 9 meter hoog. En bollen, eveneens van roze en wit gipskruid, die als het ware naar beneden rollen. Op de pleinen hangen ook dezelfde grote wolken, hier is het witte en roze gips door elkaar verwerkt.

De gangpaden worden opgesierd met pastelkleurige zuilen met dezelfde kleur pot met een decoratie van voorjaarsbloemen, ook dit bloemwerk is weer luchtig gestoken.

Elke dag voor opening van de beurs en na sluiting is ons team druk met het onderhoud en het verversen van de decoratie. De bloemen moet op dag één net zo mooi zijn als op de laatste dag.