TEFAF Maastricht 2024
Haringparty Deventer 2023
ten kate deventer op locatie Teleon
Haringparty Deventer 2023
ten kate deventer op locatie Teleon
Mauritshuis 200 jaar ten kate deventer
IJssel Restaurant X Lemon TreeThe Lemon Tree X IJsselrestaurant
TEFAF Maastricht 2024

TEFAF New York Fall 2016 en Spring 2017

TEFAF New York Fall 2016 en Spring 2017

Voor het eerst in haar geschiedenis heeft TEFAF in het najaar 2016 en dit voorjaar 2017 de grote oversteek gemaakt naar New York (TEFAF New York Fall en TEFAF New York Spring). Ook in New York hebben wij de verantwoordelijkheid gekregen voor de florale aankleding. Voor ten Kate een enorme uitdaging waar we met veel succes hebben samengewerkt met architect Tom Postma en de TEFAF organisatie.

Locatie voor beide evenementen was Park Avenue Armory, een negentiende-eeuws militair bouwwerk aan de Upper East Side van Manhattan, waar sinds 2006 tal van kunstevenementen worden gehouden. Op beide Amerikaanse evenementen was plek voor maximaal negentig deelnemers, een derde van het Maastrichtse aantal. De stands waren gemiddeld de helft kleiner, en beide beurzen duren vier dagen korter. Voor de beide beurzen werden verse bloemen vanuit Nederland ingevlogen. De “dode materialen” zoals vazen en overig decoratiemateriaal zijn met een containerschip al weken van tevoren naar New York verscheept. Vanwege toekomstige edities hebben we inmiddels een opslagruimte in New York.

Bij de decoratie van TEFAF NY Fall 2016 hebben wij de entree, de inlichtingenbalie en kassa opgesierd met slingers van reageerbuisjes aan draden met hoofdzakelijk witte bloemen. In de gangpaden werd de kunst opgefleurd met hoge vazen met witte najaarsbloemen.

Bij TEFAF NY Spring 2017 is bij de entree en de trappengaten als eye-catcher gebruik gemaakt van omhoog getakelde, ijzeren frames met daarin hangend reageerbuisjes met kleurige voorjaarsbloemen. Dit keer werden de gangpaden opgesierd met hoge potten met daarin verschillende soorten en kleuren tulpen. Met een knipoog verwijzend naar TEFAF Maastricht en het symbool van Nederland naar Amerika gehaald.

De voorbereiding voor TEFAF New York Fall 2017 (herfst) zijn alweer in volle gang. Ook deze editie zullen wij weer alles uit de kast halen om de bezoekers te verrassen en te verbazen met fleurige, kleurige bloemarrangementen en bijzondere decoraties. Wij zijn er klaar voor!

This post is also available in: Engels