TEFAF Maastricht 2024
Haringparty Deventer 2023
ten kate deventer op locatie Teleon
Haringparty Deventer 2023
ten kate deventer op locatie Teleon
Mauritshuis 200 jaar ten kate deventer
IJssel Restaurant X Lemon TreeThe Lemon Tree X IJsselrestaurant
TEFAF Maastricht 2024

TEFAF NY Fall 2018

Ten Kate decoreert TEFAF NY Fall 2018

Zo was The Armory in hartje New York vorige week nog het decor van TEFAF NY Fall 2018, vandaag de dag stelen weren andere shows de harten van de bezoekers. Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, strijkt TEFAF  neer in New York.  Is in Maastricht ruimte voor alle soorten kunst, tijdens TEFAF NY Fall worden vooral oude meesters aan het publiek getoond. Daarbij ontbreekt de florale kunst van ons zeker niet. Wij zijn al vanaf het begin trouwe partner van het evenement aan de andere kant van de grote oceaan.

De voorbereiding

De voorbereidingen starten rond de zomer. In nauwe samenwerking met architect Tom Postma design wisselen ontwerpen, tekeningen en proefopstellingen in snel tempo elkaar af. Totdat bij ieder betrokken partij het ”wauw effect” is bereikt.  De deadline wordt nauwlettend in de gaten gehouden omdat de niet levende materialen over zee vervoerd worden.  Naast de tijd van shipping is er ook voldoende tijd nodig voor inklaren, controle van de douane en andere administratieve handelingen.  De bloemen worden op de veiling door Tom en zijn team zelf schoongemaakt en klaar gemaakt voor transport met het vliegtuig.

Torens met Vanda bloemen

Sierden dit voorjaar nog hoge vazen met voorjaarsbloemen nog de gangpaden, dit najaar is er gekozen voor gemengde paars/blauwe seizoensbloemen.  Voor  in het restaurant verwerkten wij ruim 800 stelen tropische bloemen.  Met als klap op de voorpijl de florale kunst in de trappengangen en pleinen. Heuse bloementorens tot op een hoogte van 8,5 meter  van 500 paarse Vanda  planten aan draden steelden daar de show.  Om ervoor te zorgen dat de bloemen elke dag in dienst van de kunst blijven staan, wordt de decoratie dagelijks bijgehouden en waar nodig ververst.

Het eindresultaat

Het is een kwestie van goed plannen en vertrouwen om een goede medewerking van de Amerikanen om de perfecte decoratie te realiseren. Elke keer toch weer een uitdaging, maar ook deze keer zijn wij erin geslaagd om voor een verassing te zorgen. Niet alleen de bezoeker waren onder de indruk maar ook de standhouders waardeerden deze andere soort decoratie. Vooral de toch wel iets bijzondere kleur keuze sprak veel mensen aan. Kortom wij zijn zeer tevreden en kunnen niet wachten tot maart 2019 wanneer TEFAF weer neerstrijkt in Maastricht.

This post is also available in: Engels