TEFAF Maastricht 2024
Haringparty Deventer 2023
ten kate deventer op locatie Teleon
Haringparty Deventer 2023
ten kate deventer op locatie Teleon
Mauritshuis 200 jaar ten kate deventer
IJssel Restaurant X Lemon TreeThe Lemon Tree X IJsselrestaurant
TEFAF Maastricht 2024

Portfolio

TEFAF Maastricht 2017

TEFAF Maastricht bestaat dit jaar 30 jaar en ook al 30 jaar is ten Kate als hofleverancier de decorateur van de befaamde kunstbeurs. En daar zijn we ontzettend trots op. Elk jaar laten we ons uitdagen om samen met Tom Postma, architect van de beurs, unieke florale arrangementen te ontwerpen. Zo zijn de bloemen bij de entree het meest gefotografeerde kunststuk van de beurs en vergapen vooral de buitenlandse gasten zich aan de diversiteit in bloemenpracht.

Bij de entree van de beurs werden de gasten ook dit jaar weer getrakteerd op een waar huzarenstuk. Een schaal met een doorsnede van 8 meter en waar 4.500 reageerbuisjes aan draad zijn gehangen met daarin 7.500 bloemen. Boven de informatiebalie een zappelin van reageerbuisjes aan draad met daarin dezelfde bloemen als in de schaal. Op de centrale pleinen van de beurs komt de methode van bloemen in reageerbuisjes hangend vanuit het plafond terug.

Tijdens de beurs worden 145.000 bloemen gebruikt, waaronder: rozen, tulpen, sneeuwbal, bosbes, sering en magnolia, in verscheidene voorjaarskleuren. De bloemen worden tijdens de 10-daagse beurs, twee keer ververst. Voor de 125 grote bloemstukken zijn driehonderd binnen-vazen beschikbaar; voor de zeshonderd tafelstukjes ongeveer 1200 kleine vazen. Tijdens de beurs verbruiken wij 25.000 liter water. Ruim drie weken werkt het team van ten Kate (20 mensen) in wisselende samenstelling aan de opbouw, het verversen en de afbouw van de beurs. Naast het beursgebouw is een atelier ingericht en zijn koelcellen geplaatst om de bloemen op te slaan.

De voorbereidingen starten eigenlijk al een jaar voorafgaande aan de beurs, als de ene editie afgelopen is dan starten de voorbereidingen alweer voor de volgende. Zo zijn we nu al volop bezig met het ontwerp en de proefopstellingen van de volgende TEFAF Maastricht in maart 2018.

This post is also available in: Engels