Vergroot tefaf

TEFAF 2018 succesvol verlopen

Wij kijken erg tevreden terug op een succesvol verlopen TEFAF 2018. Het is elk jaar weer een uitdaging om de beurs van groen en bloem te voorzien met als piece de résistance het florale kunstwerk bij de entree. Dit jaar een wolkenpartij van buisjes met voorjaarsbloemen met daaronder een druppelend waterpartij. Ook dit jaar misschien wel het meest gefotografeerde object van de beurs.

Even spannend

Ondanks de zorgvuldige voorbereidingen, en dat we al vroeg een ten Kate team vooruit hadden gestuurd, was het zo vlak voor de opening van de beurs toch nog even spannend of we alles op tijd af zouden krijgen. Maar gelukkig is het door vereende krachten en het doorzettingsvermogen van ons allen toch weer gelukt. We zijn trots een florale bijdrage te hebben mogen leveren aan deze succesvolle editie van TEFAF Maastricht.

Afbouwen

Als de beurs op zondagavond haar deuren sluit dan begint voor ons de afbouw. Om de gangen vrij te hebben voor het transport van de kostbare kunststukken mogen wij als eerste de beursvloer van het MECC gebouw betreden. In korte tijd moeten we dan alle paden vrij hebben. Standhouders, leveranciers en beursbouwers staan daarna te trappelen om zo snel mogelijk af te bouwen. De afbouw is al een schouwspel op zich waarbij iedereen door elkaar, over elkaar en tussen elkaar door loopt. Zo van een afstand chaotisch maar ondertussen een geoliede machine. De volgende dag is het MECC grotendeels leeg en wijst niets er meer op dat de belangrijkste kunstbeurs van Europa een volle week er huis heeft gehouden.

Opruimen

Eenmaal op de zaak moeten alle materialen weer gecontroleerd, schoongemaakt en opgeslagen worden. Daar zijn we dan nog wel een kleine week mee bezig. En ondertussen staan weer nieuwe klussen op stapel die weer voorbereid moeten worden. Zo blijven we bij ten Kate gelukkig lekker bezig om met het mooiste vak van de wereld bezig te zijn, het mooier maken van evenementen met groen en bloem.

Iedereen bedanken

Ook langs deze weg willen wij iedereen die met ons heeft samengewerkt rondom TEFAF 2018 hartelijk danken voor de prettige en voorspoedige samenwerking. Wij kijken reikhalzend uit naar de volgende editie. Maar eerst nog TEFAF New York Spring 2018. Tot dan!