Schilderen Lebuinus kerstbal

The making of de Lebuinustoren als kerstbal

Zo’n 4 jaar geleden kwamen we op het idee om het meest aansprekende gebouw van Deventer, de Lebuinustoren, als kerstbal te laten maken. Pas begin dit jaar zijn we op de internationale kerstbeurs in Frankfurt in gesprek gegaan met twee leveranciers. Tot die tijd konden we geen geschikte partner vinden. Op basis van de gesprekken hebben we gekozen voor de leverancier waar wij het beste gevoel bij hadden. Een grote stap naar het verwezenlijken van een droom?

De Lebuinustoren

We hebben een aantal foto’s en afmetingen van de Lebuinustoren opgestuurd waarna de fabriek een eerste schets van de toren maakte. Na goedkeuring van de schets is er een prototype gemaakt. Deze hebben we helaas moeten afkeuren omdat ze de klok bovenin de toren hadden geposteerd. In de echte toren zit de klok in het midden. Op het gewijzigde prototype hebben we in de zomer akkoord gegeven voor productie.

Hoe de kerstbal is gemaakt

Vanaf de schets is van de toren een mal gemaakt. De mal is nodig omdat elke toren afzonderlijk in de mal wordt geblazen. Daarna wordt elke kerstbal één voor één met de hand beschilderd. Elke Lebuinustoren is dan ook uniek. Inmiddels zijn alle kerstballen binnen en geen één is hetzelfde. Helaas voor velen is de Lebuinustoren uitverkocht. Is er dan geen mogelijkheid meer om een toren aan te schaffen?

 

Beeldbepalend Deventer in de kerstboom

Vanaf heden is de kerstbal van de Lebuinustoren weer te bestellen. Je kunt de kerstbal van de toren volgend jaar afhalen (datum maken we te zijner tijd bekend). Dus wees er vroeg bij. De toren is zo’n succes dat we voor volgend jaar het idee hebben om naast de toren een ander beeldbepalend gebouw of object in Deventer als kerstbal te laten maken. En we hebben dit jaar nog een verrassing voor je. Vanaf 10 december vind je in onze winkel een kerstbal met daarop “Deventer”. Voor je het weet heb je heel Deventer als kerstbal in de boom hangen.

Kerstbal in de kerstwinkel bewonderen?

Heb je de kerstbal besteld? Dan kun je hem nu afhalen. Wil je de Lebuinustoren als kerstbal komen bewonderen? Je bent uiteraard van harte welkom in onze kerstwinkel aan de Twelloseweg 8. Wij hebben de winkel weer helemaal in kerstsfeer ingericht om jou te laten bewonderen en te verwonderen. Parkeren is gratis en voor de deur.