Trend 2. Down to Earth

Bij de woondtrend Down to Earth komen de aardse materialen als marmer, versteend hout, keramiek en gegoten acryl samen. Deze duurzame woonstijl draait om het gebruik van natuurlijke en eerlijke materialen met een unieke uitstraling. Sfeer creëren in deze woonstijl doe je door de natuurlijke, harde elementen met warme texturen als kussens en plaids van Claudi te combineren om het geheel te verzachten.

 

‘Met een verhaal’

De afkomst van onze producten wordt steeds belangrijker, we vragen ons af waar onze pot of vaas vandaan komt en hoe deze gemaakt is. Het draait bij deze trend om bijzondere items met een verhaal. Daarnaast met duurzame potten en decoratie van hoogwaardige, eerlijke materialen dragen we ons steentje bij aan de toekomst van onze planeet.

Aardse en koude materialen worden gecombineerd met warme en zachte tegenhangers om een sfeervol geheel te creëren. Materialen als hout en velvet zijn warme toevoegingen die de natuurlijke en aardse uitstraling hebben die goed past in deze woontrend.

Deze materiaalcombinaties zijn makkelijk toe te voegen: combineer bijvoorbeeld een eettafel van keramiek met een set eetkamerstoelen van stof met op de tafel een mooie handgemaakt Raku vaas.

 

‘Een frisse twist’

De krachtige kleurtinten in de basis van deze trend vragen om zachte lichtpunten, die je interieur glans geven. Door tinten toe te voegen als terra, taupe en okergeel in combinatie met frisse kleuraccenten in grijs en blauw behoud je de aardse look van je interieur, maar geef je de ruimte tegelijk ook een frisse twist. Houd je van wat minder kleur, dan vormen kurk en rotan een stevig contrast met bruintinten en zwart waardoor deze materialen goudkleurig en sprankelend lijken te zijn. Zo vind je in onze winkel prachtige gouden vlindertjes die de sprankeling in je interieur brengen.

 

 Wil je deze woontrend Down to Earth toepassen in je interieur? Laat je inspireren in onze winkel aan de Twelloseweg óf bel en maak een afspraak met onze collega’s.