Trend 2. Zen spirit

Vorige week besproken we trend 1. Beach vibes. Deze week is trend 2. Zen spirit aan de beurt. Volgende week vertellen we meer over trend 3. Tropical paradise.

In ons drukke dagelijks leven is er steeds meer behoefte aan échte ontspanning. Een moment voor jezelf waarbij je je gedachten kunt laten gaan en de dag even achter je laat. Bij een echte zen tuin is er ruimte voor eenvoud, rust en bezinning.

Deze sfeer creëer je door gebruik te maken van strakke lijnen en natuurlijke materialen, zoals bamboe en hout. Deze materialen geven een minimalistische en tijdloze uitstraling. Genietend van de zingende vogels en het gevoel van rust en vrijheid.

Een neutrale basis met enkele rustgevende eyecatchers halen het zen gevoel naar boven. Wordt één met de natuur door natuur items naar de tuin te halen. Zen wordt vaak geassocieerd met Oosterse invloeden. Zo is de Japanse esdoorn dus de perfecte boom voor deze tuintrend. De boom heeft namelijk een rustgevende, donkerrode kleur. Doormiddel van twee grote potten met een buxusbol uit onze winkel creëer je in een handomdraai een zen tuin.