Trend 4. Rust en eenvoud

In deze woontrend decoreren we ons interieur met spullen met een verhaal. We laten volmaaktheid varen en vinden schoonheid in het imperfecte. Asymmetrische verhoudingen, geometrische lijnen, strakke meubels en grillige accessoires komen samen in dit warme interieur.

 

‘Rust, eenvoud en stilte’

Perfectly Imperfect komt voort uit de Japanse levenskunst Wabi Sabi. Deze Oosterse levensfilosofie draait om het zien van schoonheid in imperfectie en het omarmen van het alledaagse. Rust, eenvoud en stilte zijn belangrijke pijlers in deze vorm van levenskunst, waarin de voorliefde voor natuur een grote rol speelt; de kleurrijke Japanse kersenbloesem vervult een belangrijke rol in het zachte kleurenpalet van deze trend.

Een beetje lef en out of the box denken is in deze woontrend nodig, maar juist dan ontstaan de mooiste effecten.

 

‘Rustig en natuurlijk kleurenpalet’

Rust in je interieur betekent rust in je hoofd. Daarom wordt deze woontrend gekenmerkt door het gebruik van een rustig en natuurlijk kleurenpalet. Met lichte, rustgevende pasteltinten wordt het interieur dichterbij de natuur gebracht en wordt sfeer gecreëerd. Zachte pasteltinten in combinatie met fris groene planten wekken je interieur tot leven en laten je interieur sprankelen.

Doormiddel van een bloemenprint in een vloerkleed maak je echt een statement in je interieur. Of plaats een mooie schelpen pot gevuld met bloesem voor een uniek pronkstuk in huis.