TEFAF Maastricht 2024
Haringparty Deventer 2023
ten kate deventer op locatie Teleon
Haringparty Deventer 2023
ten kate deventer op locatie Teleon
Mauritshuis 200 jaar ten kate deventer
IJssel Restaurant X Lemon TreeThe Lemon Tree X IJsselrestaurant
TEFAF Maastricht 2024

TEFAF NY Fall 2019

Ten Kate decoreert TEFAF NY Fall 2019

Voor de zesde keer op rij alweer dat ten Kate TEFAF in NY decoreert. Enorm trots zijn we erop dat we deze beurs al zo vaak hebben mogen aankleden. Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, strijkt TEFAF neer in New York. TEFAF NY fall duurde 5 dagen en vond plaats in Park Avenue Armory. Met TEFAF NY Fall achter de rug, kijken we uit naar TEFAF Maastricht in maart 2020.  

De voorbereiding

Bij de voorbereiding komt altijd meer kijken dan je denkt, zo ook bij TEFAF. De weg die de bloemen afleggen, voordat ze in NY aankomen is lang. Allereerst wordt er natuurlijk een idee bedacht welke bloemen er gebruikt gaan worden. Hierna worden deze bloemen besteld. Als deze bloemen binnen zijn gekomen, moeten ze eerst gekeurd worden. De is nodig i.v.m. ziektes. Dit hele proces speelt zich af op Nederlandse bodem. Hierna maken wij zelf de bloemen schoon op de veiling in Aalsmeer, daarna gaan de bloemen op transport naar Amerika. Eenmaal aangekomen in Amerika worden de bloemen nog een keer gekeurd. Vervolgens worden de bloemen bezorgd bij Park Avenue Armory, waar TEFAF zich afspeelt. Dan zijn de bloemen klaar om verwerkt tot prachtige decoraties. Zelfs op het laatste moment worden de decoraties soms nog aangepast om de beleving van het bloemwerk optimaal te maken. Zo is er last minute nog gewisseld van kleur en soort orchidee.

Het eindresultaat

Bij binnenkomst worden de bezoekers verwelkomd met de eerste decoratie. Deze decoratie bestaat uit langwerpige, zwarte frames dienen als basis voor de decoratie. Hierin zitten diepe en warme kleuren orchideeën en gloriosa’s verwerkt. Deze zelfde decoratie sieren ook de lucht op de beurs. De kleuren zorgen ervoor dat de decoratie goed opvalt en sfeer brengt aan het geheel.

Daarnaast schitteren diverse boeketten van seizoensbloemen op zuilen in de gangpaden. Voor de openhaard en op de tafels pronken vaasjes gevuld met de bijzondere orchideeën.

Hieronder de beelden van TEFAF NY Fall 2019, een impressie van de bijzondere kunstbeurs.

This post is also available in: Engels