De regel van oneven aantallen

De regel van oneven aantallen

De regel van oneven aantallen in interieur gaat over het creëren van evenwicht door het gebruik van oneven aantallen in accessoires. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een groepje van drie, vijf of zeven items bij elkaar. De regel van oneven aantallen kan op verschillende manieren toegepast worden om een ruimte interessant te maken. Hieronder geven we een paar voorbeelden.

Vormen! 

De regel van de drie kan ook toegepast worden met vormen, door bijvoorbeeld een vierkant object naast een ronde kaars en een driehoekige vaas te plaatsen. Door verschillende vormen te gebruiken in bijvoorbeeld een vaas of decoratieve items, geeft het een gezellige en speelse sfeer in huis. 

Combineer verschillende texturen 

Naast het spelen met de vormen van de voorwerpen, is het ook een goed idee om te experimenteren met verschillende texturen en materialen. Dit kan bijvoorbeeld door bij elkaar te plaatsen van verschillende soorten kussens op een bank. Op deze manier geeft het een interessante en rijke uitstraling aan de bank en de kamer.

Meer kleur in huis

Net als met vormen en hoogtes, kun je ook met kleur experimenteren volgens de regels van oneven aantallen. Een manier om dit te doen is door te werken met verschillende tinten van dezelfde kleur, bijvoorbeeld door een helder blauwe vaas te combineren met een donkerblauwe kandelaar en een lichtblauwe kaars. Hierdoor ontstaat er een speels maar gebalanceerd beeld.

Een andere manier om met kleur te experimenteren is door met felle accentkleuren te werken in een rustig ingerichte ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door gekleurde accessoires te groeperen in groepjes van drie of meer. Hierdoor ontstaat er een speels en opvallend effect, en geeft de finishing touch aan de ruimte.

Hoogtes, hoogtes, hoogtes.

Om een harmonieus geheel te creëren, kun je met accessoires van verschillende hoogtes spelen. Gebruik bijvoorbeeld een grote vaas als hoogste item, en combineer dit met een kleinere beeld of kandelaar als middelste items. Voeg tenslotte wat decoratieve kaarsen toe als laagste elementen. Op deze manier creëer je een interessant en gebalanceerd beeld.

Laat je inspireren aan de Twelloseweg 8 in Deventer.