verse bloemen bloemwinkel zijdenbloemen

Het tulpenseizoen

Tulpen! Het seizoen van deze bloem is begonnen!

Het tulpenseizoen is in de maanden januari, februari, maart, april en mei. De start van het snijtulpen seizoen wordt ieder jaar gevierd op de derde zaterdag van januari op de Dam in Amsterdam tijdens de “Nationale Tulpendag”.

De tulpenvelden waar de bollen geplant zijn in het najaar komen zo ongeveer in de maanden april en mei in bloei. In deze periode staan naast tulpen en ook andere voorjaarsbloeiers in bloei, denk hierbij aan narcissen, hyacinten en krokussen. Maar de allereerste snijtulpen zijn al vanaf januari te verkrijgen. Hoe kan dat?

Nou, de tulpenbroeiers die de tulpen in hun kassen van bol tot bloem laten “broeien”, kunnen doormiddel van de temperatuurs-behandeling al vanaf januari de eerste tulpen snijden! Dus de eerste tulpen zijn al bij ten Kate te verkrijgen!

Een vaas vol met tulpen zorgt voor een echte vrolijke voorjaarssfeer. Hierbij wat handige tips!

  • Ga altijd voor een schone vaas met vers water die hoog genoeg is! Tulpen groeien namelijk nog even door. Dit kan zo een paar centimeter zijn.
  • Snij ongeveer 1,5 cm van de steel af met een scherp mesje.
  • Tulpen houden niet van een plek in de felle zon of  naast een fruitschaal.
  • Deze mooie voorjaarsbloem drinkt veel! Dus vul de vaas regelmatig bij met vers water.

Wij zijn gek op de tulp! Ga eens voor een mooie combinatie met een bloesemtak, ranonkels of prachtige hyacinten. Laat je bij ons aan de Twelloseweg 8 in Deventer inspireren! Kom lang, dan stellen we een perfect voorjaarsboeket voor je samen.