Kerstboom eruit en nu?

Volgens de ongeschreven regels rond het optuigen en opruimen van de kerstboom moet de boom uiterlijk met Driekoningen weg zijn. Dat is morgen, op zaterdag 6 januari. Wie de boom nog na Driekoningen heeft staan haalt daarmee het ongeluk in huis, zo schrijft de overlevering. En wat nu?

Kerstboom eruit en verse planten en nieuwe decoratie erin

Vond je het niet kaal in de kamer toen je de kerstboom opruimde? Heb je weer hetzelfde tafeltje of dat standaardkastje ervoor teruggezet? Waarom zet je er niet iets levends en kleurrijks voor terug? In de vorm van een plant, groep planten of een hele nieuwe decoratie? Nieuwe planten? Ik hoor het u zeggen.

Planten zijn weer hip

Planten in de kamer zijn weer hip. Ze zijn een tijdje niet zo populair geweest. Maar ze zijn weer helemaal terug. In de kerstbijlage van de Stentor stond onlangs een artikel over wat hip is en wat niet in 2018 en daar wordt heel expliciet benoemd dat het huis inrichten met planten weer helemaal hot is. We houden weer van planten. Klik op onderstaande afbeelding om het hele plaatje te lezen.

Welke planten en welke decoratie?

Welke planten en wat voor een decoratie je in de plaats kunt zetten voor de kerstboom? Dat is erg persoonlijk en afhankelijk van jouw inrichting en afmeting van de ruimte. Ook de hoeveelheid lichtinval is van belang. Onze collega’s in de winkel kunnen jou daar goed bij helpen. Tip is om een foto van de kamer, het interieur mee te nemen zodat zij een indruk krijgen van de stijl, de afmetingen en de inrichting van de ruimte. Zo kunnen zij jou goed adviseren.

Kom naar de winkel van ten Kate

Wij hebben de winkel alweer ingericht met mooie nieuwe planten, verse bloemen en de laatste trends in woondecoraties. Voor een goed en gedegen advies ben je welkom aan de Twelloseweg 8 te Deventer (op de Worp). Parkeren is gratis en voor de deur. Tot gauw!