Kamerplant ten kate

Kamerplanten seizoen is begonnen!

Het kamerplanten seizoen is weer van start! Veel mensen zijn nu op zoek naar een mooie groene plant! Wat moet je wel en niet doen om zo lang mogelijk van je groene kamergenoot te genieten.

De plek is een belangrijk punt om mee te beginnen. Waar in de ruimte wil je graag een plant. Een raam op het oosten of westen is het beste voor je plant. Let wel op dat de plant niet in de directe volle zon staat. Zorg ervoor dat je plant niet te ver van het raam staat. Vaak staan ze dan te donker. Ook in de winter moet je jouw plant dichter bij het raam zetten voor meer licht.
Ook een plek in de buurt van een deur kun je beter vermijden. Een plant kan slecht tegen plekken waar het tocht.

Goede potgrond is ook een must. Er zijn genoeg voeding rijke potgrond te vinden voor kamerplanten. Kwalitatieve potgrond houdt het water langer vast en zit voor een lange tijd genoeg voeding in de grond.

De hoeveelheid water per plant is heel erg verschillend! Laat je bij ons in de winkel eens adviseren! Ook hebben we hier een handige watermeter voor om te controleren hoe nat of droog de grond is. Te koud of te warm is ook niet goed voor een plant. Zorg voor constante kamertemperatuur. Ergens tussen de 15 en de 25 graden.

Ga je voor een grote plant in huis, lees dan hier verder!